Detail článku

ap:bit 5 důvodů, proč při spolupráci se společností zaměřenou na full-stack IT recruitment ušetříte

24. 05. 2021 | ap:bit <<<Na všechny články
Sdílej to!
S čím to souvisí?

Kolik % hodnoty vaší firmy tvoří lidé? 70 %? 80 %? Takové číslo se těžko počítá, ale jistě bude vysoké. Můžeme se zeptat i jinak: “Kolik procent hodnoty firmy by vám zůstalo, kdyby ji přestali tvořit lidé?”

Těžko najdeme podnikání, jehož budoucnost nestojí na lidech. A i když se jedná o zdánlivě banální informaci, jsou chvíle, kdy se vyplatí si ji připomenout. Například, když hledáte nového kolegu. Když víte, že s úspěšným či neúspěšným recruitmentem stojí a padá i váš budoucí zisk či ztráta, pomůže vám to dívat se na nábor jako na klíčový proces.

Jak jím projít co nejúspěšněji? Naše zkušenost nám říká, že recruitment úzce specializovaný na konkrétní obor pomáhá firmám vyhnout se řadě slepých uliček a zvládat hledání nových lidí mnohem efektivněji. Například podle statistik serveru HRcloud.com hledalo 75 % všech kandidátů novou práci jen pasivně. Jak se k nim ale dostat? Proto jsme založili Andrew Paulsen, kde spojujeme mnohaleté zkušenosti z IT recruitmentu s vášní pro IT obory.

Přečtěte si 5 důvodů, proč se vám vyplatí spojit se při náboru s IT recruitment profesionály:

Širší záběr pracovního trhu

Tvoříme kvalitní databázi IT profesionálů mnoha oborů, postavenou na vlastní síti osobních vztahů a na dlouholetých zkušenostech. Zároveň denně pracujeme i s mnoha dalšími zdroji informací. Obojí společně tvoří nástroj, který nám umožňuje rozhlédnout se do šířky i do dálky. Hledat pro vás nejen mezi aktuálně volnými lidmi, ale i mezi těmi, kteří právě práci mají, ale jsou otevřeni jinému uplatnění, aniž o tom veřejně mluví.

Jednoduše řečeno máme větší “zásobu” vysoce kvalitních kandidátů, než je možné získat nárazovým hledáním obvyklými kanály.

Nezávislost

Kandidát, který nám dá důvěru a má zájem s naší podporou najít nové uplatnění, k nám bývá upřímný. Zatímco při ucházení se o pozici u konkrétní firmy mnoho lidí podlehne pokušení mírně mlžit, případně zkreslovat informace o sobě a ukázat se v lepším světle, ve spolupráci s námi má jiné motivace. Je v jeho zájmu říci nám co nejvíc a podat nám informace odpovídající realitě. Víme o něm, kde jinde už byl na pohovorech, i to, v jaké fázi jsou tato jednání. Víme například i to, že 4x týdně hraje tenis a je pro něj prioritou volný čas mezi 15 a 17h. Tím vším se zvyšuje pravděpodobnost, že pro něj najdeme místo jako ušité na míru, kde dlouho a rád zůstane. Třeba právě u vás.

Specializace na IT

Najít špičkového IT specialistu může být někdy těžší, než to vypadá. Zatímco velká personální agentura zabírá všechny obory a nemá šanci dostat se do praktických detailů, my se specializujeme pouze na IT trh. 

Známe všechny jeho konkrétní segmenty a víme, co obnáší práce v nich. Nestane se nám například, že bychom zaměnili Javu a Javascript nebo neuměli kandidátovi odpovědět na detailní otázky o projektech, pro které jsou poptávání. Zjistíme u vás předem vše, na co víme, že se zkušení profesionálové ptají. Připravíme se na 110 % a budeme vás reprezentovat naprostou profesionalitou a detailní expertízou. 

Nižší náklady 

Investovat do externích specialistů je jistě krok, který potřebujete pečlivě zvážit. Na první pohled se totiž může zdát výhodnější, zaúkolovat hledáním vlastní lidi.

Praxe však ukazuje, že v dlouhodobém horizontu se u specializovaných pozic jedná o jednoznačně levnější variantu. Pokud totiž hledáte sami a započítáte všechna rizika, která tím podstupujete (užší výběr, onboarding a odchod nevhodného kandidáta před koncem zkušební doby nebo nekvalitní práce nevhodného kandidáta), ve výsledku pravděpodobně přijdete o mnohem víc. 

S IT recruitment profesionály znáte náklady předem a máte výrazně vyšší garanci nalezení člověka, kterého potřebujete a který u vás zůstane.

Navíc, skutečně kvalitní seniorní člověk, jakých není aktuálně na trhu mnoho, posune váš systém a tím i celou vaši firmu mnohem dál. Jednoduše si na sebe rychle vydělá a splatí i investici vloženou do jeho oslovení.

Ušetřený čas

Čas, který vaši manažeři netráví popisem pozice, vybíráním kandidátů a pohovory s nimi, mohou využít účelněji ke své vlastní práci. Tady jsou čas a peníze z pohledu firmy úzce propojené. Neúspěšné hledání kolegů navíc mnohdy vede k demotivaci a deziluzi, na jejíž překonání opět potřebuje manažer vynaložit energii.

A nakonec, mluvíme-li o čase, pak nábor vedený specializovanými profesionály trvá v realitě kratší dobu. I to snižuje další související náklady.

Chcete zjistit, jak konkrétně pomůžeme ušetřit čas a peníze i vám?

Rezervujte si nezávaznou konzultaci zdarma. Těšíme se na vás!

 

Pro Andrew Paulsen napsala M.Plecitá

 

<<<Na všechny články