Detail článku

trend:bit Česko se hiring procesem přibližuje Americe | Hai Van Tomko | IT Volá Domů 01

31. 08. 2023 | trend:bit <<<Na všechny články
Sdílej to!
S čím to souvisí?

V nejnovějším díle se zaměřujeme na oslovování a komunikaci s potenciálními kandidáty. Jak se řeší obtíže s skloňováním jmen v češtině? Jaké jsou rozdíly mezi oslovováním interních kandidátů a kandidátů prostřednictvím agentur? A jaký vliv má obsah zpráv na úspěch či neúspěch při oslovování? Připojte se k nám a zjistěte všechny odpovědi v tomto zajímavém dílu.""V tomto díle se setkáváme s různými zkušenostmi v oslovování kandidátů prostřednictvím agentur a interně.

Zjistili jsme, že správně formulované zprávy jsou klíčové a chyby mohou mít negativní dopad na celý proces náboru. Autorka podcastu se podělí o své zážitky s oslovováním kandidátů, kterého se dopustily jak agentury, tak i interní oslovení. V podcastu se také dozvíme o preferencích autorky v oslovování prostřednictvím LinkedInu, který ji umožňuje lépe vyjádřit své myšlenky než prostřednictvím telefonu.""Americký a český trh mají své vlastní specifika v oblasti oslovování kandidátů. Zjistili jsme, že v Americe je větší konkurence a kandidáti se lépe umějí vyjednávat o platových podmínkách.

Naopak v Česku se zaměřují spíše na výši měsíčního platu. Dalším zajímavým faktem je, že v Americe se platy na internátech musí zveřejňovat, což je v Česku běžné není. A jaké jsou rozdíly v průběhu hiring procesu? V Americe je často celý proces online, zatímco v Česku je hybridní, kde kandidáti jsou pozváni do kanceláře, aby se seznámili s kulturou společnosti. Připojte se a odhalte další zajímavosti o oslovování kandidátů v různých zemích."

<<<Na všechny články