Detail článku

trend:bit Konec Microsoft Authenticator pro Apple Watch

14. 02. 2023 | trend:bit <<<Na všechny články
Sdílej to!
S čím to souvisí?

Microsoft Authenticator je jednou z nejoblíbenějších autentizačních aplikací a používá se pro vícefaktorové ověřování (MFA) nebo dvoufaktorové ověřování (2FA), která přidávají další úroveň zabezpečení účtů a zařízení. Aplikace pro hodinky Apple Watch byla poprvé představena v roce 2018 a umožňovala ověřovat přihlašovací údaje bez nutnosti odemykat iPhone. Nyní však skončila její podpora pro chytré hodinky od Applu a informace o tom, proč tomu tak je, jsou poměrně skoupé.

Poněkud ironicky se v popisu poslední aktualizace jedné z nejlepších autentizačních aplikací vůbec píše: „This update removes Microsoft Authenticator from Apple Watch.“ Oznámení lze však do Apple Watch stále zrcadlit z iPhonu. Nicméně faktem zůstává, že odstranění specializované aplikace zcela jistě sníží pohodlí uživatelů Apple Watch při ověřování přihlašovacích údajů.

 

Společnost Microsoft původně oznámila konec životního cyklu verze pro Apple Watch bez většího rozruchu v prosinci 2022, přičemž tuto zprávu „ukryla“ v sekci FAQ na webu podpory společnosti, kde poněkud nejednoznačně uvedla, že pro watchOS nebude žádná doprovodná aplikace z důvodu nekompatibility s bezpečnostními funkcemi Authenticatoru. Co přesně jsou tyto bezpečnostní funkce a proč jsou s watchOS nekompatibilní, Microsoft dál nerozváděl.

Nejde však zdaleka o první významnou aplikaci, která bude z chytrých hodinek Apple Watch zmizí. Instagram, Slack, Uber a Pokémon Go rovněž ukončily podporu svých aplikací na této platformě.

Zdá se, že v mnoha případech lidé tyto aplikace prostě nepoužívali a mnohým stačila oznámení a upozornění zrcadlená z iPhonu.

<<<Na všechny články