Detail článku

trend:bit Mají IT odborníci ve svých firmách kam růst? | Galina Štohanslová | IT Volá Domů 02

07. 09. 2023 | trend:bit <<<Na všechny články
Sdílej to!
S čím to souvisí?

Náš poslední díl podcastu IT Volá domů s hostem Galinou Štohanslovou byl plný zajímavých informací pro ty, kteří chtějí začít svou kariéru v IT světě. Zjistili jsme, že existují entry level pozice, které nevyžadují žádnou IT praxi ani speciální vzdělání. Například service desk, operátor nebo service desk specialista jsou skvělé možnosti pro začátek. A co je nejlepší, na těchto pozicích lze rychle postupovat. Započněte jako IT customer care a pokračujte až na pozici team leadera.

 

V podcastu jsme se také dozvěděli, že service desk je skvělým místem, aby člověk mohl objevovat různé oblasti v IT a najít si tu, kterou ho nejvíce zajímá. Kromě toho existují nové tréní programy, které umožňují lidem, kteří mají konkrétnější představu o své kariéře v IT, vybrat si program podle svých zájmů. Je důležité si uvědomit, co nás baví a vybrat si vlastní cestu. Protože dokonce i během vysokoškolského studia můžeme získávat praxi a zapojit se do programů, které nám pomohou naši budoucí kariéru v IT.

Ve světě IT je nedostatek talentovaných lidí a společnost Emberit se snaží tuto situaci změnit. Jejich tréní program je otevřený všem, včetně těch, kteří již pracovali v jiném oboru nebo absolventů středních a vysokých škol. Program je šancí pro ty, kteří chtějí změnit svou kariéru nebo získat nové znalosti. Zpětná vazba od zaměstnanců, kteří se stali školiteli v rámci programu, je velmi pozitivní. Firma vidí trejný program jako příležitost vychovávat budoucí talenty a získávat nové talenty pro svoje řady.Během podcastu jsme také měli možnost posluchačům odpovědět na jejich dotazy.

Množství dotazů a zájem posluchačů nás potěšil a děkujeme všem, kteří se zapojili. Pokud máte další dotazy ohledně náboru, rekruitmentu a oblastí spojených s IT, neváhejte nám napsat na WhatsApp nebo nahrát hlasovou zprávu na naše telefonní číslo. Následující díl by mohl obsahovat dotaz od našeho posluchače Dominika.Celkově byl díl plný zajímavých informací o začátku kariéry v IT a o možnostech, které jsou lidem k dispozici.

Ať už jste absolvent školy, člověk hledající změnu v kariéře, nebo student se snem pracovat v IT, je zde pro vás příležitost. Buďte aktivní, získávejte praxi a věnujte se samostudiu. Naše hostka Galina Štohanslová nám přinesla mnoho cenných informací, které vám pomohou na cestě k úspěchu v IT světě.

 

<<<Na všechny články