Detail článku

trend:bit Nabídky práce na dálku ubývají, přestože lidé chtějí flexibilitu

27. 11. 2022 | trend:bit <<<Na všechny články
Sdílej to!
S čím to souvisí?

Podle zprávy společnosti LinkedIn Global Talent Trends z října 2022 zaměstnavatelé v očekávání hospodářského poklesu omezují nabídku pozic, které umožňují práci na dálku, přestože flexibilita zůstává pro uchazeče o zaměstnání jednou z priorit. Poté, co v únoru dosáhly nabídky práce s možností vzdáleného přístupu svého vrcholu, v září prudce poklesly. 

Mnoho kancelářských pracovníků uvítalo flexibilitu vzdálených a hybridních pracovních možností, ale nabídky těchto pracovních pozic se tenčí. Tyto změny přicházejí v době, kdy se tempo najímání zaměstnanců zpomaluje a pracovníci, kteří se vracejí do kanceláří ve společnostech, jako jsou Amazon, Apple a Google, zažívají rozkoly ve svých pracovních kolektivech. 

„V letošním roce jsme svědky pomalejšího tempa růstu, protože ekonomika se vrací zpět na zem po raketovém vzestupu v loňském roce v rámci jednoho z nejrychlejších oživení, jaké jsme kdy viděli,“ uvedla ve zprávě hlavní ekonomka společnosti LinkedIn Karin Kimbroughová. „Nicméně dynamika na trhu práce zůstává napjatá. Proto mají pracovníci v mnoha ohledech stále možnost požadovat od svých zaměstnavatelů více, pokud jde o plat, flexibilitu a benefity. Tento poměr sil se však v nadcházejících měsících pravděpodobně vyrovná,“ pokračovala Kimbroughová. 

Podle průzkumu společnosti LinkedIn provedeného v srpnu 2022 byla flexibilita uvedena jako třetí nejdůležitější priorita kandidátů, hned po odměňování a rovnováze mezi pracovním a soukromým životem. Z údajů dále vyplynulo, že na základě počtu uchazečů o práci na dálku vedou v celosvětovém trendu práce na dálku Spojené státy, následované Velkou Británií, Německem a Indií. 

Navzdory klesajícímu počtu pracovních míst na dálku se Jennifer Shapleyová, viceprezidentka pro globální získávání talentů ve společnosti LinkedIn, domnívá, že flexibilita práce pro uchazeče zůstane prioritou. „I tváří v tvář nejisté budoucnosti si lidé stále cení dvou oblastí pracovního života, kterým se od začátku pandemie věnuje velká pozornost: rovnováhy mezi pracovním a soukromým životem a flexibilních pracovních podmínek – včetně práce na dálku. Očekávám, že oba tyto atributy zůstanou i v příštích letech na vrcholu zájmu talentů,“ uvedla Shapleyová. 

Podle zprávy poptávka po flexibilních možnostech práce i přes klesající dostupnost stále roste. Údaje společnosti LinkedIn ukazují, že v době únorového maxima přilákaly nabídky práce na dálku 50 % všech žádostí – v září, kdy dostupnost začala klesat, se tento podíl zvýšil na 52 %. 

Pracovní návyky se za poslední dva roky skutečně změnily a zaměstnavatelé se museli přizpůsobit a adoptovat nové modely. V IT je přitom práce na dálku poměrně běžnou a očekávanou. Proto pokud aktuálně hledáte nové talenty, a ještě nenabízíte flexibilní modely práce, zkuste se zamyslet nad transformační strategií, která zajistí, že se změny kancelářských prostor nebo technologií přizpůsobily transformaci pracovních postupů, kultury a chování. Výsledkem bude vyšší atraktivita vaší firmy jakožto zaměstnavatele a příjemné pracovní prostředí pro všechny bez ohledu na to, odkud pracují, vám zajistí i lepší konkurenceschopnost a viditelné obchodní výsledky. 

Image credit: Pixabay

<<<Na všechny články